Waarom je in 2021 als organisatie video en beeldmateriaal moet inzetten bij jouw vacatures!

Waarom je in 2021 als organisatie video en beeldmateriaal moet inzetten bij jouw vacatures!

Ervaar je ook moeite om gewenste kandidaten te bereiken en te overtuigen? Je bent zeker niet de enige!

Om die ene gewilde talent in 2021 aan te kunnen trekken moet je de ambitieuze kandidaten kunnen overtuigen dat ze een geweldige keuze maken om voor jouw organisatie te komen werken (en dus niet kiezen voor jouw ‘concullega’s’). Dit doe je door middel van videomarketing, want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Ben je er klaar voor? Lees snel verder!

Videomarketing is hot!
Als organisatie moet je goed nadenken over de positie van jouw organisatie op de arbeidsmarkt. Met de inzet van video en beeldmateriaal zal jouw positie- en naamsbekendheid op de arbeidsmarkt verstevigd worden onder de potentiële – en zoekende – doelgroep.

Ook moet je uitzoeken op welke online- en offline kanalen deze potentiële kandidaten hun informatie vandaan halen. Als voorbeeld; plaats je als organisatie een vacature in de (lokale) krant maar ben je op zoek naar jong talent, dan is de kans groot dat je de plank volledig misslaat en je deze gewenste doelgroep niet- of nauwelijks gaat bereiken omdat zij zich niet op deze offline kanaal bevinden.

Maar hoe moet je het dan wel succesvol aanpakken?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is van belang dat je als organisatie goed voorbereid voordat je daadwerkelijk video- en beeldmateriaal gaat inzetten. Start niet zomaar uit het niets. De grootste misvatting is dat video en beeldmateriaal ingezet wordt om maar video en beeldmateriaal in te zetten. Zonder een goede voorbereiding ga je niet het gewenste resultaat bereiken!

Door goed na te denken over de onderste drie cruciale aspecten gaat de inzet van videomarketing zeker succesvol zijn voor jouw organisatie! 

Welke ideale kandidaat wil je bereiken en overtuigen?
Iedere succesvolle werving start met nodige informatie over de doelgroep. Neem de tijd om erachter te komen wat de beweegredenen van een kandidaat zijn om over te stappen naar een nieuwe werkgever. Zoek bijvoorbeeld uit welke arbeidsvoorwaarden voor hem of haar belangrijk zijn, wat zijn of haar hobby’s zijn waar je op in kan spelen en op welke (social media) kanalen is de kandidaat actief en kan ik hem of haar bereiken?

De antwoorden op deze vragen zorgen voor bepaling van de content en op welke wervingskanalen je de gewenste kandidaat gaat bereiken.

Welke informatie zou ik zelf willen zien?
Als je weet wie jouw potentiële doelgroep is, stel jezelf dan de vraag: wat zou deze doelgroep graag willen zien over onze organisatie?

Denk bijvoorbeeld aan wat zullen de werkzaamheden zijn, hoe ziet de werkomgeving eruit, wie zijn de toekomstige collega’s van de kandidaat of wie wordt zijn of haar (directe) leidinggevende? Als je de antwoorden op deze vragen scherp hebt zorg je ervoor dat je de content aanpast op het online kanaal wat je gaat inzetten om hen te bereiken en te overtuigen.

Het is van belang om erbij stil te staan dat niet elke gewenste kandidaat op social media video’s bekijkt. Kies er dan voor om twee routes te bewandelen door zowel foto- als video in te zetten.


Opvallen met jouw kort en krachtige video!
Zorg ervoor dat de video(s) zo realistisch mogelijk zijn. Maak je het allemaal mooier dan het in werkelijkheid is, dan zal de sollicitant niet bevestigd worden met de informatie die hij of zij vooraf al over jullie organisatie heeft gezien.

Creëer korte- en krachtige video(s) en zorg dat er een duidelijke ‘call to action’ in zit. Dit doe je door de kijker naar jouw Werken-bij website te leiden of laat de kijker in contact komen (bijvoorbeeld via een chatbox) met de recruiter voor vragen. Het beeld in de video(s) moet overeenkomen met de realiteit en ervoor zorgen dat de kandidaat in het gehele proces – contact met de recruiter, de volgende gesprekken en de onboarding – dezelfde belevenis ervaart.  


Met deze videomarketing aanpak creëer je verbluffende resultaten!

  • Op vacaturepagina’s mét beeldmateriaal is de sollicitatieratio 34% hoger ten opzichte van vacaturepagina’s zonder beeldmateriaal!
  • 84% van de consumenten besluit een product te kopen na het zien van een productvideo. Als video’s ervoor zorgen dat mensen overtuigd raken om een product te kopen, dan kan jij ook toptalent bereiken en overtuigen om bij jou te solliciteren!
  • Topkandidaten solliciteren bewuster als ze vooraf meer informatie hebben ontvangen over jouw organisatie. Daarmee committeert een kandidaat zich voor langere tijd aan jouw organisatie en dit leidt tot een verminderd uitstroompercentage en werkt kostenverlagend!

Het is tijd voor omdenken en gewoon te beginnen!

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Met de succesvolle inzet van videomarketing vergroot je de slagingskansen om de gewenste kandidaat te bereiken en te overtuigen om voor jouw organisatie te komen werken!  

Wil je aan de slag met videomarketing? Sprintto denkt graag met je mee. Neem gerust contact met ons op!